Jeg er en del af Rødovre Terapi Center, find os på Facebook her

Vejen ud af det usunde forhold / medafhængighed

Definition af medafhængighed

Der er tale om medafhængighed, når man oplever at være følelsesmæssigt afhængig af et andet menneske. Man er medafhængig, når man tilsidesætter egne værdinormer og lader partnerens adfærd og behov være udslagsgivende for ens personlige trivsel.

Få hjælp til at komme ud af din medafhængighed ved hjælp af samtaleterapi.

Rom blev ikke bygget på én dag. Der er tale om en proces. Men ved at gå i terapi, begynder du at tage et skridt i den rigtige retning. Du kan godt få tilbagefald. Men ved at begynde at se og mærke dine egne behov og grænser. Ved at passe bedre på dig selv . Ved at tage ansvar for dig selv og give ansvaret for eget liv tilbage til din afhængige partner, har du allerede taget et meget stort skridt i den rigtige retning. Ved at du lader din partner, som det voksne menneske han / hun er, tage ansvar for sin gøren og laden, er ansvaret tilbage, hvor det rettelig hører til, og du kan få frigjort energi til dig selv og mere konstruktive ting i livet, end at skulle kontrollere din partner.

Skridt til at gå i den rigtige retning:

Acceptér, at du ikke kan få din partner til at holde op med at drikke eller spille eller hvad det nu handler om. Lad partneren tage ansvar for sit eget liv. Vend din opmærksomhed mod dig selv og dine børn. Hvis du har børn, så har de savnet din opmærksomhed i alt for lang tid, fordi hovedparten af dit nærvær og energi er gået til din partner. Genopbyg forholdet til dem. Vær loyal mod dine egne grænser – hvad vil du være med til, og hvad vil du ikke være med til. Undgå tomme trusler overfor partneren, hvis du ikke er parat til at handle på dem ( fx at true med skilsmisse ). Bryd din isolation. Opsøg professionel hjælp til at komme videre med dit liv. Tag ansvar for dit liv, erkend og tal om problemet, som du tidligere skjulte overfor omverdenen. Undgå selvmedlidenhed, den er dræbende for dit selvværd og din handlekraft. Elsk og værdsæt dig selv. Valget er dit.